Activiteiten

Activiteiten

Lessenreeksen


In het voorjaar start er meestal een theoretische lessenreeks en dit zowel op het niveau 2- als 3-stersduiker. Deze lessenreeksen zijn een aanrader als voorbereiding op een examen. Ze worden over het algemeen gegeven op vrijdagavonden in het clublokaal.


De lessen zijn gebaseerd op de gloednieuwe Nelos cursus waarin de nodige theoretische kennis van de duiksport uitvoerig besproken wordt. Deze cursus is een uniek naslagwerk, een leidraad voor iedereen die de theoretische aspecten van de duiksport wilt uitdiepen. Volgende lessen komen dan ook aan bod: administratie, duikfysica, duikgeneeskunde & CPR, duiktabellen, duikmaterieel, praktisch duiken, zeemanschap, duiken in Zeeland, duiken in de Noordzee en tenslotte; biologie. Examens volgen kort na de laatste les.


Clubduiken


Vanaf eind maart tot begin november staan er om de twee weken instructeurs of assistent instructeurs ter beschikking om een clubduik in goede banen te leiden. Deze clubduiken gaan meestal door in Nederland, meer bepaald de Oosterschelde en in het Grevelingenmeer. Een steengroeve kan eveneens tot de mogelijkheden behoren. Voor onze duiken in Nederland spreken we aan de grens tussen Watervliet en IJzendijke, vanwaar we in groep richting de duikplaats rijden. We vertrekken meestal rond 8.00 uur (afhankelijk van het getij). We vragen de leden om op tijd te zijn zodat we vlot de duikplaats bereiken. Indien mogelijk wordt aan carpooling gedaan.


Duikweekends


Tweemaal per jaar gaat een duikweekend door. Dit is enerzijds het weekend van O.H. Hemelvaart en anderzijds het weekend van O.L.V. Hemelvaart (15 augustus). Zo´n weekend is een echte familiehappening. Beschik je over een caravan, mobilhome of tent, kom dan zeker de sfeer eens opsnuiven. Heb je echter niets van dit alles dan kun je proberen een slaapplaats te versieren bij leden die wel over voldoende accommodatie beschikken. Lukt ook dat niet, dan kun je nog altijd pendelen en zo een aantal duikjes meepikken. Duikers die zich voorbereiden op één of ander brevet kunnen er altijd een reeks proeven afwerken. Naast het duiken is het een gezellige boel met een tot in de puntjes verzorgde barbeque op zaterdagavond.


Feestjes


Feestjes zijn vooral bedoeld om de leden een gezellig clubleven aan te bieden. Ieder jaar organiseert het feestcomité met de nodige zorg een paar gezellige bijeenkomsten. Maar we zouden hypocriet zijn als we niet durven toegeven dat die feestjes ook dienen om de clubkas te financieren. Het BCOS is een club die financieel gezond is. Enerzijds dankzij de verdienste van de verschillende penningmeesters die de kas van de club hebben beheerd, maar anderzijds vooral dankzij de opbrengsten van bar en feestelijkheden. Jaar na jaar worden deze opbrengsten opnieuw geïnvesteerd in de club, want de regelmatige aankoop van nieuw materiaal en ook het jaarlijks onderhoud van dat materiaal kost handenvol geld. De leden hebben er dus alle belang bij dat de clubkas gezond blijft.