Jeugdduiken

Jeugdduiken

Het jeugdduiken heeft tot doel de jeugd (8- tot 14-jarigen) op een aan hen aangepaste manier te laten deelnemen aan de duiksport. Dit beperkt zich niet alleen tot het louter deelnemen. De kinderen krijgen op een pedagogisch verantwoorde manier ook inzicht in alle aspecten van de duiksport en het onderwatermilieu.


Het jeugdduiken leert de kinderen zichzelf te beheersen en te gedragen in een vreemde omgeving, lichamelijk en mentaal. Het bevordert het zelfvertrouwen door nieuwe uitdagingen aan te gaan.


Het jeugdduiken is dus niet enkel een middel om aan sport te doen maar draagt bij tot de volledige ontwikkeling van het kind.


Heb je zin om het eens te proberen? Kom dan eens af. Je kan immers zonder verdere verplichtingen initiatielessen volgen.

Je betaalt €20 voor drie initiatielessen.
Besluit je om lid te worden van BCOS dan worden de betaalde euro's in vermindering gebracht op je lidgeld.

Tijdens die drie lessen mag je uittesten of de duiksport iets voor jou is. Je maakt er kennis met de basistechnieken en je krijgt uitgebreid de gelegenheid om het ademen onder water te beleven. Duikspullen heb je er niet voor nodig. Het BCOS beschikt over een ruim aanbod van basismateriaal (duikbril, snorkel, loodgordel en vinnen) dat gedurende de initiatieperiode ter beschikking staat van de nieuwe leden. Enkel je zwemgerief meebrengen volstaat om kennis te maken met de magie van de duiksport.


Nagenoeg iedere maandagavond zijn wij van 19.30 tot en met 20.30 uur te vinden in het S&R Olympia zwembad voor onze wekelijkse training. Een telefoontje naar één van onze lesgevers zodat we van jouw komst weten, is voldoende om zo´n initiatieles te volgen. De enige voorwaarde is dat je ten minste 8 jaar oud bent.


Te contacteren personen:


Mario Van Turtelboom 0475 90 35 44


Patrick Meere 0475 75 28 09

Copyright © Alle rechten voorbehouden